Een baby op komst

Voorbereiden op het ouderschap

Je bent er tijdens de zwangerschap waarschijnlijk nog niet erg mee bezig, maar zodra jullie kindje geboren is, breekt een tijd aan van veel aanpassingen. Als je net als ik, ervaringsdeskundige bent, dan weet je al wel wat er op je af gaat komen. Maar als je voor de eerste keer mama of papa wordt, dan is ‘de geboorte van jullie gezin’ extra spannend en kan het overweldigend voor je voelen. Je zo goed mogelijk voorbereiden op alle veranderingen die komen gaan, scheelt je straks teleurstelling of frustratie.

Jullie hebben (straks) een baby, maar vergeet niet dat jullie ook een liefdesrelatie hebben…

Wat verandert er met een baby?

Met een nieuwe baby in huis is er meer van alles. Meer spullen, meer bezoek, meer huishoudelijke taken, meer verantwoordelijkheden en ook meer plezier! Die bekende roze wolk… Maar tussen jou en je partner kan er ook meer onenigheid, meer frustraties en daardoor meer conflict komen. Omdat jullie bijvoorbeeld moe zijn (met stip op nr. 1!), harder moeten werken of omdat jullie de transformatie van ‘een stel’ zijn naar samen óók ‘ouders zijn’ best heftig vinden. Die roze wolk lijkt dan opeens wat grijzer te worden en veel stellen gaan op dat moment twijfelen aan hun relatie…

Wist je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 67% van de ondervraagde stellen aangeeft in de eerste 3 jaar na de geboorte van hun kindje, minder gelukkig met de relatie te zijn?

Hoe houd ik mijn relatie dan goed?

Het percentage minder gelukkige stellen is erg hoog, maar met een goede voorbereiding, aandacht en energie kunnen jullie tot de 33% behoren die nog wél happy zijn met elkaar en waar de relatie bestand is tegen een stootje. En om jullie te helpen je goed voor te bereiden op ‘het nieuwe normaal in jullie relatie’ en om te leren hoe je een sterk ouder-team vormt én elkaars geliefden kunnen blijven, is het ‘Baby op Komst programma’ ontwikkeld.

Dit waardevolle programma biedt relatie-inzichten die ondersteunt worden met praktische oefeningen voor thuis. En wanneer je de stappen van het Baby op Komst programma doorloopt en het thuis gaat toepassen, dan heb je goud in handen voor het optimaal onderhouden van een sterke band met elkaar. Ook als jullie even in een dip raken.

Onderzoek wijst uit dat: ‘een gelukkige partner-relatie positief bijdraagt aan de cognitieve- en emotionele ontwikkeling van jullie kindje’. En mede daarom is het mooiste geschenk dat jullie je baby kunnen geven, een gelukkige en stabiele relatie tussen jou en je partner.

Baby op Komst Programma in vijf sessies

Deze thema’s komen aan bod:

  • Transformatie van koppel naar ouders
  • Het bouwen van een ‘Stevig Staand Relatiehuis’
  • Ontwikkelen van verbindende communicatie skills
  • Creëren van verbindende rituelen met je partner
  • Behouden van intimiteit, romantiek en seks
  • Gezinsplan (opvoedstijl, taakverdeling etc.)

Best of both worlds

23 jaar geleden ben ik bevallen van mijn eerste dochter en 1,5 jaar later mocht ik, na een voorspoedige bevalling, dochter nummer twee in mijn armen houden. Vijf jaar geleden zag mijn jongste dochter het levenslicht en ditmaal kreeg ik de wonderschone taak om als steunende partner, mijn bevallende vrouw bij te staan op haar reis naar het moederschap. https://www.viveverloskunde.nl/

Op meerdere lagen is dit heel bijzonder geweest en ben ik de ervaring rijk om van beide kanten het nieuwe ouderschap te ervaren; die van de barende vrouw en die van steunende partner. https://hartenwens.info/

In september 2022 is mijn oudste dochter Floortje bevallen van haar eerste kindje en was ik bij de bevalling. Ook hier mocht ik de plek van steunende bevallingspartner innemen en heb ik mijn kind in haar moederschap zien stappen. Wat een cadeau!

En met al deze ervaringen op zak en mijn kennis als relatiecoach in combinatie met mijn missie, kón ik niet anders dan dit Baby op Komst Programma speciaal voor jullie ontwikkelen!

Deze live module is met name geschikt voor aanstaande of kersverse ouders die zich niet in de 67% van minder gelukkige stellen herkennen en dat ook graag willen voorkomen.

Wanneer je voor je gevoel teveel dips ervaart in jullie relatie, en je bang bent dat deze dips uitmonden in een relatie-crisis, dan adviseer ik je te kiezen voor relatiecoaching, waarbij jullie relatie zoals dat nu is, centraal staat en ik maatwerk voor jullie specifieke situaties kan bieden. De thema’s uit de Baby op Komst module zullen verweven worden in jullie traject.

Aanmelden

Meer informatie over dit programma of direct aanmelden? Vul het onderstaande contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Praktische informatie

De 5 sessies worden in overleg met jullie ingepland. Een sessie duurt max. 90 minuten. De investering bedraagt: 525,- ex. btw en incl. thuisoefeningen.