Een baby op komst

Voorbereiden op het ouderschap

Je bent er tijdens de zwangerschap waarschijnlijk nog niet erg mee bezig, maar zodra jullie kindje geboren is, breekt een tijd aan van veel aanpassingen. Als je net als ik, ervaringsdeskundige bent, dan weet je al wel wat je kunt verwachten. Maar als je voor de eerste keer mama of papa wordt, dan is ‘de geboorte van jullie gezin’ extra spannend en kan het overweldigend voor je voelen. Je zo goed mogelijk voorbereiden op alle veranderingen die komen gaan, scheelt je straks teleurstelling of frustratie.

Wat verandert er met een baby?

Met een nieuwe baby in huis is er meer van alles. Meer spullen, meer bezoek, meer huishoudelijke taken, meer verantwoordelijkheden en ook meer plezier! Die bekende roze wolk… Maar tussen jou en je partner kan er ook meer onenigheid, meer frustraties en daardoor meer conflict komen. Omdat jullie bijvoorbeeld moe zijn (met stip op nr. 1!), harder moeten werken of omdat jullie de transformatie van ‘een stel’ zijn naar samen óók ‘ouders zijn’ best heftig vinden. Die roze wolk lijkt dan opeens wat grijzer te worden en veel stellen gaan op dat moment twijfelen aan hun relatie…

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 67% van de ondervraagde stellen aangeeft in de eerste 3 jaar na de geboorte van hun kindje, minder gelukkig met de relatie te zijn.

Hoe houd ik mijn relatie goed?

Speciaal om jullie goed voor te bereiden op ‘het nieuwe normaal in jullie relatie’ en om te leren hoe je een sterk ouder-team vormt én elkaars geliefden kunnen blijven, is de ‘Partner Workshop Baby op Komst’ ontwikkeld.

Deze waardevolle workshop biedt relatie-inzichten die ondersteunt worden met praktische oefeningen voor thuis. En wanneer je de stappen van de Partner Workshop Baby op Komst doorloopt en het thuis gaat toepassen, dan heb je goud in handen voor het optimaal onderhouden van een sterke band met elkaar. Ook als jullie even in een dip raken.

Onderzoek wijst uit dat: ‘een gelukkige partner-relatie positief bijdraagt aan de cognitieve- en emotionele ontwikkeling van jullie kindje’.

Het mooiste geschenk dat jullie je baby kunnen geven, is een gelukkige en stabiele relatie tussen jou en je partner.

Partner Workshop Baby op Komst

Deze thema’s komen aan bod:

 • Transformatie van koppel naar ouders
 • Het bouwen van een ‘Stevig Staand Relatiehuis’
 • Ontwikkelen van verbindende communicatie skills
 • Creëren van verbindende rituelen met je partner
 • Behouden van intimiteit, romantiek en seks
 • Gezinsplan (opvoedstijl, taakverdeling etc.)

En dat alles binnen een ontspannen en ondersteunende sfeer.

Door wie wordt de Partner Workshop Baby op Komst gegeven?

Door mij. Als relatiecoach voel ik het als mijn missie om zoveel mogelijk stellen te helpen bij het duurzaam verbeteren en verstevigen van hun liefdesrelatie. Meer lezen hierover: https://paradijsvogels-relatiecoaching.nl/liefdesrelatie/

Best of both worlds

22 jaar geleden ben ik bevallen van mijn eerste dochter en 1,5 jaar later mocht ik, na een voorspoedige bevalling, dochter nummer twee in mijn armen houden. Vier jaar geleden zag mijn jongste dochter het levenslicht en ditmaal kreeg ik de wonderschone taak om als steunende partner, mijn bevallende vrouw bij te staan op haar reis naar het moederschap. https://praktijkanemoon.nl

Op meerdere lagen is dit heel bijzonder geweest en ben ik de ervaring rijk om van beide kanten het nieuwe ouderschap te ervaren; die van de barende vrouw en die van steunende partner. https://www.hypnobirthingnederland.nl/

En met die ervaring en mijn kennis als relatiecoach in combinatie met mijn missie, kón ik niet anders dan deze Partner Workshop Baby op Komst voor jullie ontwikkelen én geven!

Praktische informatie

 • Voor wie: aanstaande of kersverse ouders
 • Wanneer: dinsdagavonden van 19:30 tot 21:00 uur
 • Startdata: 2 startmomenten per maand
 • Aantal deelnemers: maximaal 3 stellen per bijeenkomst
 • Waar: Hurksestraat 19, Eindhoven
 • Totaal: 3 avonden voor 157,- per stel (koffie, thee en iets lekker bij in begrepen)

Deze live workshop is met name geschikt voor aanstaande of kersverse ouders die zich niet in de 67% van minder gelukkige stellen herkennen en dat graag willen voorkomen. Wanneer je voor je gevoel teveel dips ervaart in jullie relatie, en je bang bent dat deze dips uitmonden in een relatie-crisis, dan adviseer ik je te kiezen voor relatiecoaching, waarbij jullie tijdens de sessie centraal staan en ik maatwerk voor jullie specifieke situaties kan bieden.