Samenwerking en doorwijzen

Als relatiecoach in de regio Eindhoven vind ik het belangrijk om me te verbinden met bevlogen experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning bij belangrijke momenten in het leven, zoals zwangerschap, geboorte en mediation bij scheidingen.

Onderstaand een overzicht van mijn favoriete vakexperts waarmee ik een fijne samenwerking heb en aan wie ik graag doorverwijs.

Persoonlijke coaching bij Hart in Bedrijf

Bij Paradijsvogels Relatiecoaching kun je terecht voor persoonlijke coaching op relationele vraagstukken en knelpunten. Bij Sandra Koedood van Hart in Bedrijf kan je o.a. terecht voor coaching bij werk- en levensvragen. Haar individuele coaching is er specifiek op gericht om inefficiënte gedragspatronen te leren doorbreken zodat jij kan werken en leven vanuit je kracht. Ze werkt diepgaand en veranderingsgericht. Heb je behoefte aan meer zelfvertrouwen, gevoel van regie, innerlijke rust en ontspanning en gun je jezelf meer kwaliteit van leven? Dan is Sandra de beste coach voor jouw proces. Haar kracht is haar doortastendheid, haar gave om snel tot de kern te komen en haar uitnodiging aan jou om je authenticiteit en essentie ten volle te leven.

Als teamcoach begeleid ze leidinggevenden, teams en professionals richting persoonlijk leiderschap, werkgeluk en verbondenheid op de werkvloer. Bouwen van vertrouwen, een open communicatie en het verbeteren van het werkklimaat zijn sleutelwoorden voor Hart in Bedrijf.

Meer lezen over persoonlijke coaching en teamcoaching doe je hier: https://hartinbedrijf.nl

Hypnotherapie

Heb jij last van diepgewortelde overtuigingen waardoor je bijvoorbeeld irrationele angst heb gecreëerd voor spinnen, of autorijden. Of lukt het je maar niet om te stoppen met roken, overmatig eten of ander ongezond gedrag. Heb je last van burn-out klachten , depressieve gevoelens of de overgang? Hypnotherapie is een behandelmethode bij o.a. psychisch en psychosomatische klachten. Phases Hypnotherapie bij Simone van Hagen is er op gericht om met behulp van hypnose je onderbewustzijn te beïnvloeden, zodat je vrij komt van je verankerde niet helpende en negatieve gedachtepatronen. Geen hocus pocus, magie of paranormale verschijnselen maar een zeer krachtige en bewezen vorm van therapie. Simone is Master Hypnotherapie en 3.0 Hypnotherapeut en bovendien een zeer fijn mens bij wie je je snel op je gemak voelt. Ze heeft humor, daadkracht en weet ongelooflijk veel van de menselijke psyche. Daarnaast is ze Reiki master en Access bars therapeut.

Meer lezen over hypnotherapie bij Phases Hypnotherapie doe je hier: https://phases-hypnotherapie.nl

HypnoBirthing

Speciaal ontwikkeld voor zwangeren en hun geboortepartner. De HypnoBirthing cursus bij Karin Kagenaar van Hartenwens leert hoe je ontspannen kunt bevallen. Karin helpt je met haar leuke en praktische live groepscursus vanuit vertrouwen naar de geboorte uit te kijken. De geboortepartner leert wat zijn of haar steunende rol kan zijn. In 2018 heb ik zelf meegedaan en kijken wij terug op een fantastische bevalling waarin wij in volledige verbinding met elkaar ‘de klus’ geklaard hebben. HypnoBirthing is er niet enkel op gericht om jullie bevalling zo ontspannen mogelijk te doen, maar de cursus is ook zeer verbindend voor partners in de aanloop naar de bevalling. Je doet het namelijk echt als een team. Karin heeft trouwens ook een mooie online workshop ontwikkeld waarin jij en je partner alles leren over een kalme bevalling voor de baby en voor jullie. En heus, een kalme bevalling kan écht!

Meer lezen over HypnoBirthing bij Hartenwens doe je hier: hier:https://hartenwens.info/hypnobirthing/

Verloskunde

Bij Vivé (voorheen Anemoon verloskunde) werken ze met een klein team van ervaren en gepassioneerde verloskundigen. Ze volgen een duidelijke visie vanuit een holistisch perspectief en maken zich bij elke zwangerschap en bevalling hard voor een optimale zorg voor moeder en kind én bewaken met daadkracht jouw geboortewensen. Het natuurlijke proces van een bevalling en autonomie voor de ouders zijn kenmerkende pijlers voor deze praktijk. Soumaya van Pelt is oprichter van de praktijk en met haar bevlogenheid en bult aan ervaring is zij een cadeau aan jouw bed of bad, of hoe jij ook wenst te bevallen. Om je goed voor te bereiden biedt de praktijk Centering Pregnancy aan, dat is een programma dat medische controles combineert met alle informatie rondom zwangerschap en bevalling. Hier lees je er meer over: https://samenweetjemeer.nl

De praktijk heeft de nieuwste apparatuur en biedt de gratis app Hello Mom aan waarmee je na de echo foto’s kunt opslaan, bewerken en delen. Leuk detail: Soumaya heeft niet alleen de bevalling van onze jongste dochter fantastisch begeleid, maar was ze ook de steun en toeverlaat bij de geboorte van mijn eerste kleindochter in september 2022. Wij zijn team Soumaya.

Meer lezen over de praktijk doe je hier: https://www.viveverloskunde.nl/wie-zijn-wij/

Psychologie, mindfulness en oudercoaching

Soms is het nodig om individueel met je eigen stukken aan de slag te aan. Wanneer het knelpunten zijn die vanuit een psychologische benadering bekeken en geheeld mogen worden, dan is Annemarie Vaarkamp van de Binnenkamer de juiste expert. Zo kan ze je bijvoorbeeld helpen met inzichtgevende therapie, EMDR en familie-opstellingen, maar ook vraagstukken rondom het ouderschap. Annemarie heeft een boek geschreven (ook als E-book verkrijgbaar via haar site) over Zelfcompassie. En als je een trouwambtenaar zoekt… ja, dat kan ze ook.

Meer lezen over haar praktijk doe je hier: https://www.de-binnenkamer.nl

Mediation

Niet elke relatie is bedoeld om in stand te worden gehouden en dan is een scheiding, hoe pijnlijk dat ook voor je mag voelen, de enige weg. Een rustige en eerlijke ontkoppeling van jullie relatie is dan het beste wat jullie elkaar en eventuele kinderen kunt geven. Anders dan veel advocaten kijkt een mediator samen naar jullie situatie en gaat op zoek naar oplossingen en beslissingen die voor beiden zo acceptabel mogelijk zijn. Jullie gaan samen in gesprek met de mediator zodat jullie scheiding transparant blijft en situaties overzichtelijk. Joland Widdershoven is gespecialiseerd MfN-register familiemediator en maakt zich sterk voor alle betrokken partijen. Dat betekent dat zij neutraal is en oog heeft voor zowel jou als je partners verhaal en belangen. Bovendien heeft ze een warm hart voor kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Tussen 14 april en 21 juni neemt Joland geen nieuwe klanten aan.

Meer lezen over Widdershoven Mediation doe je hier: https://widdershovenmediation.nl/